28 Kasım 2012 Çarşamba

''An Englishman in İstanbul''

Sting Geçti İstanbul'dan...

Yıllarca severek dinlediğim, en çok sevilen Police Sting'i canlı izleyebilecek olmanın heyecanı konserin duyurusunun yapıldığı ilk gün sarmıştı beni. Açıkçası 26 Kasım'a kadar beklemek de zor gelmişti. Ama neyse ki büyük gün de geldi diğer günlerin geldiği gibi.
İki dostumla birlikte gittik konsere. Biletimiz saha içi yer Ataköy'de bu yıl hizmete giren atletizm salonu: Biletix aldığı hizmet bedelinin karşılığını içeri giriş/giremeyiş sırasında sağladığı eziyetle verdi. İstanbul'un sakin ötesi trafiğini ve Ataköy'deki tesadüfi kilitlenme ve buna bağlı karmaşanın üzerine tuz biber oldu Biletix'in hizmeti.
Neyse ki can sıkacak yaşları geride bıraktık ya da yaşadığımız can sıkıntıları bizleri ileri attı da biz yalnızca Sting ve müziğine odaklandık. Aslına bakarsanız bir saat önce konser salonunun önünde olup duyurulan başlama saatinde içeri girebilmiş olmak bizim için şansmış. 21.00'de başlaması gereken konser 21.17 gibi başladı içeri girişlerin bitmemesi nedeniyle. Sting ve ekibi tam 2 saat ara vermeksizin çaldı söyledi.Her bir ekip üyesi çok iyi idi ama kemancısı bir başkaydı. Adam kemanı ile bir bütündü ve konuşturdu, çığlıklar attırdı kemanına.
If I Ever Lose My Faith in You ile başlayıp üçüncü bis sonrası kendi kendine çalıp söylediği Fragile ile bitirdi konseri. Desert Rose yorumu ve yorum sırasındaki eşlikçileri ile de uyumu çok iyi idi, klarnetiyle Serkan Çağrı darbukasıyla Gurur Nar ve adını bilmediğim bir kanuni sting ve ekibi ile sahnedeydi ve çok çok iyi iş çıkardılar.
Sting’e bu turne sırasında uzun zamandır birlikte çalıştığı gitarist Dominic Miller, Vinnie Colaiuta (Davul), David Sancious (klavye) Peter Tickell (elektronik keman), ve Jo Lawry’den (vokal) oluşan ekibi eşlik etti. Meraklısı için playlisti aşağıda paylaşıyorum.
Bu arada akıllı telefonlar çıktı konser salonları ışıl ışıl oldu. Hemen her konserde olduğu gibi twitter, facebook gibi sosyal medya paylaşımları hemen herkesin elindeki akıllı telefonlarla canlı canlı yapıldı yapılmasına da konser ne oldu??? Hadi telefonları ile fotoğraf çekenlere alıştık da genç bir abla çantasından çıkardığı IPad ile konser boyunca fptoğraf çekti ve bizlerin dumur düzeyini zirveye çıkardı. Fotoğraf çekti çekmesine de bulunduğu uzaklık ve IPad kamerası iyi görüntü almasını engellediği için yaklaşık bir saat uğraştı iyi görüntü için sonunda pes etti ve çantasına koyduğu IPad yerine çıkardığı ışıklı bir aleti sallayarak çılgınlar gibi eğlenmeye devam etti !!!
Konser mekanına girerken eziyet yaşadık yaşamasına da çıkarken yaşamayı beklemiyorduk ki sağ olsunlar çıkarken de yaşattılar. Yaklaşık onbeşbin kişi çok az sayıda ve daracık kapılardan çıkarılırsa boşalma süresi de uzar, eziyet de artar. Konser düzenlenecek alanlarda izleyicilerin rahat giriş çıkış yapmaları konusunu da düşünmeli organizatörler.
Sting ve ekibinin performansı bizi mest etti, gerisi boş...
Teşekkürler Sting...
Sevgiyle
Taylanca


If I Ever Lose My Faith in You 
Every Little Thing She Does is Magic 
Englisman in New York 
Seven Days 
Demolition Man 
I Hung My Head 
The End of the Game 
Fields of Gold 
Driven to Tears 
Heavy Cloud No Rain
Message in a Bottle
Shape of my Heart
The Hounds of Winter
Wrapped Around Your Finger
De Do Do Do De Da Da Da
Roxanne
Desert Rose
King of Pain
Every Breath You Take
Next to You
Fragile


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder